FAQZaloguj

Wersja papierowa

Wszystko na temat poszczególnych numerów magazynu: opinie, sugestie, dyskusje na temat artykułów.

Wersja papierowa

Postprzez crudus 4 gru 2009, o 10:59

Witam wszystkich,

Szanowna ekipo EMZ ! Odwalacie kawał zaje%@% roboty, wielki respekt za to.
Prośba/sugestia :
Czy nie można by także publikować - oprócz wersji graficznie pięknej - takiej biednej wersji 'do druku' - bez tła na stronach, czerni itd. Bardzo często ludzie czytają w autobusach/pociągach itd, a ta śliczna wersja to zabójstwo dla drukarki :-)

Pozdrawiam, ciekawy jestem Waszych opinii na ten temat !

ave!
crudus

Re: Wersja papierowa

Postprzez Blackknight 5 gru 2009, o 12:44

Nareszcie ktoś zadał to pytanie. Ja też uważam, że wersja okrojona (kolorystycznie) i gotowa do druku by się przydała. Można by sobie gazetkę zabierać na uczelnię i na nudnych wykładach czytać..

Jak redakcja się zapatruje na taki pomysł?
Chuj wam w pyski, psie wytryski!!
Blackknight

Postprzez necromaciek 5 gru 2009, o 13:29

Ja wiem, że fajnie by było zabrać sobie gazetkę do kibla, tam przy budowaniu "pałacu" ją czytać a po postawieniu "Prezydenckiego" podetrzeć sobie nim tyłek, ale póki co tak się nie da. Już złożenie samego numeru zajmuje przynajmniej tydzień, a gdzie tu zrobienie jeszcze wersji "okrojonej" do druku ?!

Świetnie zdaję sobie sprawę, że jest spora grupa ludzi, która drukuje sobie magazyn, ale na chwilę obecną nie przewidujemy - ba! Nawet o tym nie myśleliśmy - by robić dwie wersje. Choć swego czasu była dyskusja na forum "redakcyjnym" co do kolorystyki. Wygrała niestety "kolorowa" choć sam chciałem czarno-białą.

Pozostaje więc tylko jedno: uzbroić się w cierpliwość, być może zostanie Wam ona wynagrodzona podwójnie (numer ukaże się na papierze i do tego w czerni i bieli) wcześniej, niż Wam to by się wydawało.
necromaciek
Administrator

Postprzez Blackknight 8 gru 2009, o 12:28

necromaciek napisał(a):Ja wiem, że fajnie by było zabrać sobie gazetkę do kibla, tam przy budowaniu "pałacu" ją czytać a po postawieniu "Prezydenckiego" podetrzeć sobie nim tyłek...

Łysy, jak zwykle tryskasz optymizmem i masz zdrowe podejście do życia :lol:

Niech wiec będzie i tak- ja zaczekam, bo nie mam innego wyjścia..
Chuj wam w pyski, psie wytryski!!
Blackknight

Postprzez crudus 8 cze 2010, o 16:19

Jako, że rozpocząłem ten wątek, chciałbym podziękować za to, że nr 10, (zresztą jak i numery od 2 do 5) nadaje się do wydrukowania, dzięki i pozdrowienia dla DTP'owcy :-) Naprawdę wypasiony, czarno-biały, old school'owy , ZIN'owy klimat !!!!
crudus

Powrót do Magazyn - opinie, sugestie